Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie is vaak een plaatselijke toename van de natuurlijke huidkleur. Het gevolg van overmatige bloodstelling aan de zon. Delen van de huid kleuren donkerder dan de omliggende gebieden. Het is een hardnekkige maar te behandelen aandoening. Belangrijk is niet alleen de behandeling maar ook de nazorg en thuisgebruik van producten.

De Foute Vlek

Als huidspecialisten voelen wij ons geroepen de “foute” vlek te herkennen.
Als u twijfelt of als wij iets niet vertrouwen wordt het volgende in gang gezet:
– Foto wordt gemaakt
– Foto sturen wij op naar op naar met ons samenwerkend arts.
– Snel respons!

Pigment is een complexe indicatie.
Na een uitgebreid consult word er een pigment-protocol ingezet door Elite, deze kuur duur +/- 3 maanden.  Na deze drie maanden word er een evaluatie gesprek gevoerd en een verder plan gemaakt.

Mogelijke oorzaken

Naast zon en ouderdom hebben sommige pigmentstoornissen een andere oorzaak en/of oorsprong.

 Behandeld Elite wel

Ouderdom
De dagelijkse schadelijke stralen van de zon plus vrije radicalen die zich steeds opbouwen kunnen pigmentvlekken veroorzaken. Deze zijn vaak bruin, plat en komen vooral voor in de hals, op de handen, zijkant van het gelaat en bij mannen veelal op het hoofd.
Zwangerschap
Plots verschijnende bruine vlekken op het voorhoofd, wangen, bovenlip en kin tijdens de zwangerschap word het zogeheten zwangerschapsmasker ( melasma ) genoemd. Vaak trekken de vlekken vanzelf weer weg als de hormoonhuishouding wordt hersteld.
Anti conceptie pil
Lijkt in alle opzichten op melasma. Gaat ook vanzelf weer weg, let op: het blijft altijd een gevoelige plek. Overstappen naar een andere pil is vaak de beste oplossing, overleg dit met je (huis)arts.

 Behandeld Elite niet

Medicatie of ziekte
Medicatie kan tot een gevolg van (tijdelijke) pigmentvlekken lijden. De ziekte van Adison, een hormoonaandoening van de bijnieren kan zelfs een permanente pigmentschade aanrichten. Deze pigmentoorzaken behandelen wij niet. Overleg met je behandelend arts wat de mogelijkheden zijn.
Depigmentatie
Te weinig tot soms zelfs geen pigment. Onder te verdelen in twee categorieën.
Vitiligo, een chronische aandoening. De pigmentcellen gaan kapot en maken geen melanine ( de stof die de huidkleur bepaalt ) meer aan. Hierdoor ontstaan melkwitte vlekken op de huid of zelfs witte lokken in het haar.
Albinisme, een aangeboren aandoening waarbij het pigment volledig ontbreekt in huid en het haar.

Resultaten

Copyright, Foto’s op deze website zijn uitsluitend bedoeld voor Elite.

U mag geen beeldmateriaal van deze website halen/gebruiken zonder onze toestemming.

error: Deze afbeeldingen zijn beschermd door Elite