Oosterblokker 53A 1696BB Oosterblokker

Voor een gratis en vrijblijvend consult bel 0229 264 701

Botox

Botox en fillers

Botox

Botuline toxine (botox) laat het ‘aanspansignaal’ tussen de zenuwen en spiertjes in de huid blokkeren. Dit zorgt ervoor dat de spiertjes in de huid niet meer volledig aangespannen kunnen worden. Wanneer iemand bijvoorbeeld veel fronst, kan er een ongewenste norse of boze gezichtsuitdrukking ontstaan. De behandeling met botuline toxine kan de zichtbaarheid van uw frons of rimpels verminderen, daarnaast werkt de behandeling ook als preventief hulpmiddel voor het voorkomen van rimpels. 

Binnen 1-2 weken ziet u de werking en het effect van de behandeling. Na deze periode beginnen de zenuwuiteinden weer met groeien, hierdoor neemt langzaam de mogelijkheid om de spier aan te spannen toe. Een behandeling met botuline toxine kan het beste elke 3 maanden worden herhaald. Uiteindelijk zal deze tijd oplopen en is de behandeling nog maar 4-9 maanden nodig voor het gewenste resultaat. Wij streven naar een mooi en natuurlijk resultaat, waarbij we ons beperken tot drie indicatiegebieden (voorhoofdrimpels, fronsrimpels en kraaienpootjes). Hierdoor blijft uw mimiek behouden en oogt het resultaat natuurlijk. 

Voor onze botox behandelingen maken wij gebruik van het merk Azzalure.

Toepassingsgebieden

In het Botox schema hiernaast, vindt u de gebieden die Drs. Poelma met Botuline Toxine (Azzalure) kunnen behandelen.

Voorhoofd
Wenkbrauwlift
Kraaienpootjes
Frons
Gummy Smile
Kaaklijn
Mondhoeken
Anti transpiratie en Migraine
Andere zones op aanvraag

Behandelzones

Bij sommige mensen is een lage wenkbrauw genetisch bepaald, bij andere wint op een gegeven moment de zwaartekracht. Lage wenkbrauwen geven een vermoeid uiterlijk, waneer het zakken van de wenkbrauwen nog minimaal is kan er eventueel een lift worden uitgevoerd met Botox (Botuline Toxine). Ook kan je kiezen voor een Fibroblast non-chirurgische ingreep.

Deze rimpels ontstaan door het optrekken van de wenkbrauwen, ook ouderdom speelt een grote rol. Meestal zijn deze rimpels erfelijk bepaald of waneer de oogleden wat gaan zakken en u dit compenseert door de wenkbrauwen op te trekken. Een behandeling met Botox (Botuline Toxine) in het voorhoofd kan uitkomst bieden.

Ook wel lachrimpels genoemd. Vaak worden deze lijntjes niet als storend ervaren. Maar soms blijven deze rimpels staan in de huid en trekken ze door naar de wangen, wat een droevige uitstraling geeft. In dit geval is het mogelijk de kraaienpootjes te behandelen met Botox (Botuline Toxine) of een filler. 

De frons, in veel gevallen de grootste ergernis. Deze rimpel ontstaat door het samentrekken van de spiertjes tussen de wenkbrauwen. Meestal is de frons erfelijk bepaald. Mensen die veel autorijden of achter de computer werken hebben ook een grote kans om deze rimpel te ontwikkelen. De fronsrimpel is mooi te behandelen door middel van een Botox (Botuline Toxine) behandeling. Bij een erg diepe frons kan er gekozen worden voor een Botox/filler combi behandeling.

Het zichtbaar tandvlees zien tijdens het lachen, noemen we ook wel een gummy smile. Wanneer u zich stoort aan het zien van een teveel aan tandvlees bij uzelf tijdens het lachen, dan kan een behandeling met Botox een goede oplossing zijn. Deze zogenaamde “gummy smile” is namelijk met enkele prikjes Botox (Botuline Toxine) te verhelpen.

Een brede kaaklijn is vaak genetisch bepaald en komt vaak voor bij mensen van Aziatische afkomst. Als het accent op een brede kaaklijn ligt, kan het zijn dat de jukbeenderen minder tot hun recht komen. De verhouding tussen de jukbeenderen en de kaaklijn is belangrijk voor een zachte uitstraling en de V vorm van het gezicht. Een V-lijn in het gezicht is een schoonheidsideaal. Hierbij is de gezichtsvorm van kin tot de jukbeenderen uitlopend. Daarnaast kan het pijnklachten/tandenknarsen verminderen, die vaak het gevolg zijn van een te hoge spanning in sterk ontwikkelde kaakspieren.

Samen met de frons  zijn de afhangende mondhoeken het gebied waar we ons het meeste aan storen. Ben je chagrijnig? Terwijl u zich prima voelt, dit is natuurlijk vervelend. De spiertjes die normaal de mondhoeken naar beneden trekken tijdens gewone gezichtsmimiek, blijven nu permanent aangespannen. Botox (Botuline Toxine) kan dit verhelpen. Het kan ook zo zijn dat filler een beter optie is, Tijdens een gratis consult wordt u grondig voorgelicht over uw situatie en bespreken we samen de mogelijkheden en middelen die voor u het meest geschikt zijn.

Wat je moet weten over een botox behandeling

De behandeling met botuline toxine type A wordt uitgevoerd om rimpelvorming te onderdrukken. Botox is een merk, net als Vistabel, Azzalure, Dysport en Bocouture. De vloeistof wordt via injecties toegepast. Drs. Poelma werkt met het merk Azzalure. Botulinetoxine werkt op de plaats waar de zenuwuiteinden verbinding maken met de spiervezels. Het zorgt ervoor dat de zenuw geen signaal kan doorgeven aan de spier. Botulinetoxine gaat aan het zenuwuiteinde zitten en voorkomt dat de ‘boodschapper’ een prikkel kan doorgeven aan de spier. Deze boodschapper (neurotransmitter) heet Acetylcholine (Ach). De prikkelverdacht is nodig om de spier te laten aanspannen. Na het toedienen van botulinetoxine verslapt de spier.

Natuurlijk resultaat

Zoals u van Elite gewend bent streven wij naar het natuurlijkste resultaat.
Het “strak getrokken” effect wat mensen vaak denken bij het woord ‘Botox’ is gelukkig niet de maatstaaf. Een goed uitgevoerde botoxbehandeling is nagenoeg voor een ander niet direct zichtbaar maar doet u echt voor uzelf. Bij twijfel niet doen of een subtiele zone kiezen, ook kunt u kiezen voor een huidverbeterende behandeling.
Less is more!

Veiligheid botuline

Botox is een veilig geneesmiddel. De vloeistof valt onder de geneesmiddelenwet. Voordat het op de markt werd toegelaten, is er eerst jarenlang onderzoek gedaan naar de effectiviteit, bijwerkingen en complicaties. Botuline Toxine wordt al meer dan veertig jaar in de medische wereld gebruikt, onder andere bij kinderen en volwassenen met spierspasmen. Tot nu toe zijn er nog geen nadelige lange termijn effecten geregistreerd.

FAQ

Integendeel! Omdat de met Botuline Toxine behandelde zone een paar maanden niet actief is geweest, heeft de huid zich mooi kunnen herstellen. Bovendien heeft u de rimpels ook niet dieper gemaakt doordat u die spieren een tijd lang niet heeft gebruikt. Ook kunt u het inmiddels een beetje verleerd zijn die spier te gebruiken. De frons is daar een goed voorbeeld van. Nadat uw frons een periode niet actief is geweest, zult u vanzelf een stuk minder fronsen.

Botuline Toxine is alleen in bijzonder hoge concentraties een giftige stof. Er zijn meer stoffen die we dagelijks gebruiken en die ook in een hoge concentratie giftig zijn, bijvoorbeeld paracetamol en Ibuprofen. In de lage concentraties die voor rimpel- en antitranspiratie behandelingen worden gebruikt en zijn toegestaan, is dit absoluut geen vergif en daardoor veilig toepasbaar.

U kunt direct na een behandeling weer uw dagelijkse bezigheden oppakken. Misschien met een lichte roodheid die na een half uur verdwenen is en incidenteel een klein blauw plekje dat goed te camoufleren is.

Nee. We behandelen niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Voordat u behandeld wordt vult u een gezondheidsverklaring in. Het is aan de arts om te beoordelen of u behandeld kunt worden. Er zijn echter geen interacties bekend met bepaalde medicijnen.

Bent u zwanger of geeft u borstvoeding of bent u jonger dan 18 jaar, dan mag u niet behandeld worden. Uiteindelijk zal de arts beslissen of u geschikt bent voor deze behandeling.

Een zone is een gebied dat met Botuline Toxine behandeld kan worden.
Bekende zones zijn frons, mondhoeken en voorhoofd

Stop met bloed verdunnende medicijnen zoals Ibuprofen, Ascal en Naproxen indien dit mogelijk is en in overleg met uw arts. Het is ook beter om vanaf enkele dagen voor de behandeling geen voedingssupplementen of visolie meer te gebruiken. Tevens adviseren wij het gebruik van (homeopatische) Arnica druppels. U kunt hier 5 dagen voor de behandeling mee beginnen

Er worden zeer fijne naaldjes gebruikt die nagenoeg niet aanvoelen als “pijn”, het gevoeligste onderdeel van de behandeling is het daadwerkelijke inspuiten van de vloeistof. Mensen die bang zijn voor naaldjes ervaren de behandeling als minder prettig.

Hoewel het middel zelf na 3-6 maanden is uitgewerkt, heeft het wel een permanent verbeterend effect op de zone die behandeld is. Dit geldt zeker wanneer er gedurende langere tijd (enkele jaren) Botuline Toxine is gebruikt.

Dit komt omdat het gebied dan enkele jaren niet heeft kunnen bewegen. Ook zijn de lijntjes in de huid niet dieper geworden en vaak volledig herstelt.

error: Deze afbeeldingen zijn beschermd door Elite