Littekens

Littekens kunnen verharden, verkleuren, verkleven of verdikken. Deze verandering kan zorgen voor lichamelijke of psychische problemen.De Elite huidspecialist kan met medische microneedling, microdermabrasie of peelings het litteken versoepelen, de doorbloeding verbeteren en de cosmetische ontsiering minder zichtbaar maken

Vitamine advies

Ter ondersteuning van de behandelingen.
Vitamine C :  Verbetert het wondheling proces en vermindert littekenweefsel.

Voor een optimaal resultaat zet Elite verschillende behandelingen in.
Zoals microneedling, peelings en andere therapieën.  
Gemiddeld zijn er 8 behandelingen nodig elke 8-10 weken. 

Soorten Littekens

‘Gewoon’ litteken

Als een wond(je) normaal geneest, kan er een ‘gewoon’ litteken overblijven in de vorm van een smalle streep. Na verloop van tijd kan de streep wit van kleur worden of juist donkerder door een sterkere pigmentvorming op die plek.

Hypertrofisch litteken

Dit zijn verdikte littekens die bovenop de huid liggen als gevolg van een teveel aan collageenweefsel (hypertrofie). Ze zijn rood tot lichtroze van kleur. De littekens komen relatief veel voor bij jonge mensen, slachtoffers van brandwonden en mensen met een donkere huid. Ze kunnen jeuken of pijn doen.

Atrofisch litteken

Doordat het weefsel onder het litteken verminderd is, liggen deze littekens vaak wat verzonken in de huid, denk aan het zogenaamde ‘putjes’-effect van acne of waterpokken. De littekens zijn klein en rond.

Keloïdale littekens ( Behandelt Elite niet )

Deze zijn vergelijkbaar met hypertrofische littekens maar groeien over de grenzen van het wondgebied heen tot onregelmatige, abnormaal verdikte plekken. Deze littekens komen bovengemiddeld voor bij jonge mensen en negroïde mensen. Ze ontstaan tijdens de genezing van operatiewonden, brandwonden, vaccinaties, tatoeages, piercings of acne.

error: Deze afbeeldingen zijn beschermd door Elite