Oosterblokker 53A 1696BB Oosterblokker

Voor een gratis en vrijblijvend consult bel 0229 264 701

Wenkbrauwen

permanente make up

Permanente make up anno 2020

Haast geen huid-trauma, een snelle genezing en geen verkleuring van de pigmenten op langer termijn!  Permanente wenkbrauwen worden toegepast met een PMU apparaat. De pigmenten worden met een naald-module in de papillaire laag geplaatst, dit is de laag die de epidermis van de dermis scheidt. Hierdoor blijft de kleur mooi en kan je een zacht poedereffect creëren. Permanente wenkbrauwen blijven 1,5 tot 2 jaar mooi, Elite stuurt na 1 jaar een opfris reminder via de post, hier kunt u gebruikt van maken maar als de wenkbrauwen nog mooi zitten kunt u ook nog even wachten. Voor alle prijzen klik hier. 

Ombre brows

Misschien wel de meest populaire techniek wereldwijd op dit moment. De definitie van een goede ombre is een lichte aanzet die uitloopt naar een donkere “tail”. Het is een strakke wenkbrauw waarbij er uit word gegaan van een make-up look. Deze techniek is voor ieder huidtype geschikt. 

permanente make-up

Powder Brows

Een zachte permanente make up techniek waarbij we de wenkbrauwen volledig pigmenteren en luchtig opzetten. Door deze techniek behoudt je een natuurlijk resultaat en is voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd, huidtype etc. Een powderbrow zal een verzorgde uitstraling creëren. 

permanente make-up

Verloop behandeling

Bij de eerste sessie word er een passende vorm en kleur bepaald bij uw gezicht en uitstraling. Samen bespreken we de mogelijkheden en wensen. Zodra de kleur en wens duidelijk is, meten we de wenkbrauwen uit dmv een browmapping methode. Dit doen wij zodat de meest perfecte wenkbrauw vorm voor u als persoon uitgelicht word. 

De tweede sessie die plaatsvind na 6 weken zal sneller verlopen. Hier kunnen we de kleur intensiteit bijwerken en eventueel wat aan de vorm aanpassen. Debby noemt het altijd “de puntjes op de i” over het algemeen is 2 sessies voldoende om er gemiddeld 1,5 jaar plezier van te hebben.

Elite werkt uitsluitend met hoogwaardige en veilige apparatuur en pigmenten. Laat nooit zomaar ergens permanente make-up plaatsen, zorg dat u goed geïnformeerd bent over de materialen, opleidingen en geheelde resultaten. 

FAQ wenkbrauwen

Permanente make up/PMU is het inbrengen van pigmenten in de huid. De pigmenten worden met een naald-module in de pappillaire laag geplaatst, dit is de laag die de epidermis van de dermis scheidt. Hierdoor blijft de kleur mooi en kan je op subtiele wijze natuurlijke wenkbrauwen creëren.

Er zijn contra-indicties, dus het is niet altijd mogelijk op een permanente make-up behandeling te ondergaan. Het is belangrijk dat u aangeeft of u huidaandoeningen of medicatie heeft, dan kunnen wij vertellen of u wel of niet behandeld kunt worden.

Op de volgende plaatsen brengen wij geen PMU aan:

 • op plekken waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan
 • op een litteken dat minder dan een jaar oud is
 • op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd
 • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is
 • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken, wijnvlekken of zwellingen.

   

  Bent u diabetes?
  Bij diabetes (suikerziekte), is PMU in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.

De eerste behandeling duurt gemiddeld 1,5 uur
De behandeling bestaat uit:

 • Bespreken van uw kleur en vorm wens
 • Browmappen/Voortekenen
 • Kleur keuze
 • Het uitvoeren van de behandeling

Voor het mooiste resultaat is er na 6 weken een nabehandeling nodig. Het pigment wat tijdens de eerste sessie word ingebracht vervaagd 20%-40% war we bij de tweede sessie bijwerken. Ook is er tijdens sessie 2 ruimte om de vorm nog wat aan te passen of de kleur donkerder te maken indien nodig. In uitzonderlijke gevallen kan er een derde sessie nodig zijn. 

Permanente make-up gaat ongeveer 1,5 tot 2 jaar mee. Na verloop van tijd zal de kleur vervagen. Elite adviseert een jaarlijkse opfris van de kleur, wij sturen dan ook een touch-up reminder via de post.

Na de behandeling krijgt u nazorg-instructies mee. Hierin staat hoe u het beste de wenkbrauwen kunt verzorgen na de behandeling. Wat u wel mag doen en vooral wat u niet moet doen. 

De behandeling is niet geheel pijnloos. Maar vaak word het gevoel van harsen of epileren pijnlijker ervaren. 

Nee, niet alle risico’s rondom tatoeëren voor zwangere vrouwen zijn bekend. Wij nemen het zekere voor het onzekere. Mocht u bovendien als gevolg van de tatoeage een infectie oplopen, dan mag u bepaalde medicijnen ter bestrijding van de infectie niet gebruiken, vanwege het risico voor uw (ongeboren) kind.

Ja, U mag behandeld worden indien u de botox behandeling 4 weken geleden heeft gehad.

 • De eerste 48h geen water op behandeld gebied
 • 7 dagen geen make-up op behandeld gebied
 • 7 dagen sauna of zwembad 
 • Twee weken direct zonlicht en zonnebank vermijden 

Nee, daar waar nodig zullen de haartjes worden geëpileerd.

Een permanente make up behandeling is geschikt voor iedereen met een leeftijd vanaf 16 jaar.

Zweet stoot pigment af. Daarom adviseren wij om de eerste week na de behandeling niet te sporten.

error: Deze afbeeldingen zijn beschermd door Elite